Kippensoep
4 flinke kippenpoten, 3 liter water, 6 kippenbouillonblokjes, winterwortels naar smaak, selderijstengels naar smaak, krulvermicelli
Zet de kippenpoten op met 3 liter water zodat ze goed onder staan. Voeg de bouillonblokjes toe. Als het water heet genoeg is zet ik de de pan op een olie stel om de kippenpoten lekker lang te laten garen, en het scheelt een hoop gas of elektra. Als de poten gaar zijn zeef je de soep en vang je de gezeefde bouillon op in een ruime schone pan.
Zet de bouillon op een laag vuur. Pluk het vlees van de botten. Maak de grotere stukken wat kleiner. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes, de selderij ook schillen en in dunne plakjes snijden. Was de groenten in een zeef. Doe ze vervolgens in de pan. De krulvermicelli klein maken in je handen en bij de soep doen. Laat nu alles nog goed garen, niet koken, want dan kook je de groentes en de vermicelli kapot. Klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten