Ingrediënten: 450 gr kipfilet, 1/2 el paprikapoeder, 75 gr boter, 1 teen knoflook, 2,5 dl droge witte wijn, 1,5 dl sinaasappelsap, 1 kippenbouillontablet, 1 tl ketoembar, 1,5 dl crème fraîche, 1/2 tl suiker of honing, 25 gr zonnebloempitten, 1 zakje tortellini met champignonvulling of penne pasta, 2 handsinaasappels, 1 bakje tuinkers, zout, peper
Bereiden: Kip in stukjes snijden en bestrooien met peper, zout en paprikapoeder. In kleine braadpan boter verhitten. Kip goudbruin en net gaar bakken en uit de pan nemen. Aan braadvet de rest van de boter toevoegen en langzaam laten smelten. Knoflook pellen en boven de pan uitpersen. Toevoegen: wijn, sinaasappelsap, bouillontablet en ketoembar. Aanbaksels losroeren en mengsel ca. 5 minuten op half hoog vuur laten koken. Crème Fraîche en suiker erdoor roeren en de saus nog ongeveer 12 minuten op half hoog vuur laten inkoken. Zonnebloempitten licht roosteren en bestrooien met zout. Tortellini koken. Intussen sinaasappels schillen en boven een kom de partjes uit de vliesjes snijden en halveren. Roer de sinaasappelstukjes door de saus tezamen met de kipstukjes en verwarm nog 2 minuten mee. Tortellini over de borden verdelen, saus erover scheppen, met zonnebloempitten en een beetje tuinkers bestrooien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten