En dan ligt er tartaar op je aanrecht. Mijn man is slager en had een kluitje over. Peper en zout en bakken? Nee, daar had ik geen zin en trek in. Wat dan met dit gehakte biefstukje. Zoeken naar een passend recept, en gevonden. Een heel bekend recept.
Biefstuk Tartaar / Steak Tartare
4 personen
Ingrediënten: 600 gr rundertartaar, 2/3 bosje peterselie, 4 eieren, ietsje druivenpitolie of olijfolie, enkele druppels Wochestershire sauce, 1 rode ui, 200 gr kleine augurkjes, 100 gr kappertjes, peper, zout.
Bereidingswijze:
Kook de eieren 8 minuten, pel ze en haal de dooier er heel uit (normaliter gebruik je een rauw ei, maar ivm bacteriën is gekozen voor een gekookt ei). Snijd het wit in blokjes en verkruimel het eigeel. Snipper de ui. Snijd de kleine augurkjes in dunne plakjes. Was en hak de peterselie fijn. Vermeng de helft van de peterselie met de tartaar. Breng verder op smaak met de olie, Wochestershire sauce, peper en zout. Doe dit naar eigen smaak. Maak met behulp van een ring een platte schijf van de tartaar op het midden van het bord. Garneer rondom met alle garnituur (peterselie, rode ui, ei (geel), augurkjes, kappertjes). Wat nog lekker kan zijn is wat pijnboompitjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten