Tijdens een feestje op een boot richting Schiermonnikoog kregen we een lunch aangeboden door de feestganger. Een oom die de prachtige leeftijd van 65 had gehaald. Tijdens deze lunch ontdekte ik de soep. Groninger Mosterdsoep. Daar ik een liefhebster van soep ben schepte ik meerdere keren op uiteraard. Ben op internet aan de slag gegaan om te zoeken naar een recept die erg leek op de soep waar ik zo van genoot. En zo geschiedde. Hieronder het recept van de lekkerste Groninger Mosterdsoep.
Groninger Mosterdsoep
Ingrediënten:
1 ui-gesnipperd, 40 gr boter, 1 tl kerriepoeder, 1 knoflookteen-geperst, 2 el bloem, 800 ml kippenbouillon, 2 el Groningse mosterd, 4 el room culinair, 2 eierdooiers, handje bieslook., 1 Granny Smith-in blokjes, 1 bakje magere spekreepjes-uitgebakken.
Voorbereiding: Bak de spekjes ui en bewaar in het vet. Schil de appel op het laatste moment, om verkleuring tegen te gaan, en snijd in blokjes.
Bereidingswijze: Verhit een grote pan en smelt de boter. Fruit de ui in de boter. Roer er de kerriepoeder, knoflook en bloem doorheen. Schenk scheutje voor scheutje de bouillon door het mengels. Roer goed dat er geen klontjes ontstaan. Blijf roeren totdat de soep licht gebonden is. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
Zeef de soep. breng opnieuw aan de kook en roer de mosterd (naar smaak) erdoor. Klop de eierdooiers en de culinaire room los in een kommetje. Roer er enkele lepels hete soep doorheen. Meng dit door de soep.
Roer krachtig door en neem de soep direct van het vuur. Roer de spekjes door de soep samen met de blokjes appel.
Serveren: Schep de soep in een kommetje en garneer wat met de gesneden bieslook.
Lekker met een kapje brood rijkelijk besmeerd met boter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten