zaterdag 26 februari 2011

Saltimbocca

Ik ben met een slager getrouwd, dus.......vlees in overvloed zou je denken. Mooi niet. Kalfsvlees hebben wij niet in ons assortiment. En laat ik dat nou net nodig hebben voor dit recept. Dus dan maar even vreemd gaan en bij de Jumbo scoren. Nu de salie nog. Ja, en dat is nu het echte probleem, nergens hier los te krijgen. En wat een geluk dat de Jumbo er is, want zij verkopen een pakketje Italiaanse kruiden, en ja, daar zit die heerlijke salie ook bij. Helaas stelde de blaadjes niet echt wat voor, maar beter iets dan niets. Hieronder het recept. Vaak gemaakt en met succes.


Saltimbocca-4 personen

Ingrediënten: 8 kleine kalfsoesters, 8 plakken prosciutto (Italiaanse ham), 8 blaadjes salie, 2 el olie, 60 gr boter, 1,85 dl witte wijn of droge marsala, peper, zout

Voorbereiding: Leg het vlees tussen twee vellen plastic folie en sla het met een speciale keukenhamer gelijkmatig plat. Dit kan evt ook met een pan met platte bodem. Bestrooi het vlees met wat peper en zout. Snijd de plakken prosciutto even groot als de kalfsoesters. Bedek elke kalfsoester met een plak prosciutto en leg er een salieblad op. Maak het geheel vast met een cocktailprikker.

Bereidingswijze: Verhit de olie en de helft van de boter in een grote koekenpan. Braad het vlees in porties met de prosciutto bovenop op een matig vuur 3-4 minuten of tot het kalfsvlees net gaar is. Leg de stukjes vlees op een heet bord.
Giet de olie uit de pan en doe de wijn erin. Verhit op hoog vuur tot de wijn tot de helft ingekookt is en schraap de aanbaksels van de bodem van de pan. Smelt de rest van de boter erdoor en breng op smaak. Lepel de saus over het vlees en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten