Zuurkoolsoep
Ingrediënten: 250 gr zuurkool, 50 gr magere blokjes gerookt spek, 30 gr boter, 1 gesnipperde ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1/2 tl karwijzaad, 30 gr bloem, 1 l bouillon, 1 rookworst, 1/8 l zure room, zout, peper
Bereidingswijze: Smelt de boter in een pan en bak hierin het spek langzaam uit. Voeg ui, knoflook en karwijzaad toe en fruit het geheel tot de ui glazig is geworden. Snij de zuurkool klein en smoor deze onder af en toe omscheppen 10 minuten mee.

Kook de worst gaar, snij deze in plakjes en doe die in de soep. Klop de zure room los en verdun met wat hete soep. Schenk de oplossing bij de soep, maar laat deze niet meer koken. Breng de soep tenslotte op smaak met zout en peper.
Lekker met een dotje crème fraîche
Geen opmerkingen:
Een reactie posten