woensdag 13 april 2011

Zuurkoolsoep

Vandaag wordt het zuurkoolsoep. Niet echt de tijd van het jaar, maar de smaak wordt er niet minder door.

Zuurkoolsoep

Ingrediënten: 250 gr zuurkool, 50 gr magere blokjes gerookt spek, 30 gr boter, 1 gesnipperde ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1/2 tl karwijzaad, 30 gr bloem, 1 l bouillon, 1 rookworst, 1/8 l zure room, zout, peper

Bereidingswijze: Smelt de boter in een pan en bak hierin het spek langzaam uit. Voeg ui, knoflook en karwijzaad toe en fruit het geheel tot de ui glazig is geworden. Snij de zuurkool klein en smoor deze onder af en toe omscheppen 10 minuten mee.
Roer de bloem door het geheel en schenk zo veel van de bouillon bij tot er onder voortdurend roeren een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot alle bouillon is verwerkt. Laat de soep 10 minuten doorkoken. Af en toe roeren.
Kook de worst gaar, snij deze in plakjes en doe die in de soep. Klop de zure room los en verdun met wat hete soep. Schenk de oplossing bij de soep, maar laat deze niet meer koken. Breng de soep tenslotte op smaak met zout en peper.

Lekker met een dotje crème fraîche

Geen opmerkingen:

Een reactie posten