woensdag 2 maart 2011

Indische Kipfilet met Sajoerboontjes

Wat eten we vandaag?


Indische Kipfilet met Sajoerboontjes
4 personen

Ingrediënten: 300 gr witte rijst, 4 el olie, 300 gr kipfilet in stukjes, 450 gr sperziebonen (diepvries), 1 bakje boemboe voor sajoerboontjes (Conimex) 100gr, 1 uit gesnipperd, 1 tl gemalen komijn (djinten), 4 el ketjap, zout en peper.

Bereiding: Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. In koekenpan olie verhitten. Kipfilet in 10 minuten goudbruin bakken. Ui fruiten. Komijn en ketjap toevoegen en nog 2 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
In wok 2 el olie verhitten en sperziebonen 2 minuten roerbakken. Boemboe en 200 ml water toevoegen en sperziebonen in 8-10 minuten gaar smoren.
Rijst met kipfilet over 4 borden verdelen en serveren met sajoerboontjes. lekker met sambal en kroepoek.

Brond: Jumbo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten